Elnyelte a kártyád a bankautomata? Megmutatjuk, mit tehetsz:

Az emberek többségének több bankkártyája is van. Amikor szeretnének pénzt felvenni az ATM-ből bizony előfordulhat, hogy a kártyát elnyeli. Ez rettentően nagy bosszúság, hiszen az illető pénz és bankkártya nélkül maradhat ameddig végigjárja a banki procedúrákat.

Ma szeretnénk megismertetni veletek azt az eljárást a bankkártya visszaszerzésére, amelyet a bank dolgozói használnak.

Ha az ATM elnyeli a bankkártyát, tartsuk lenyomva 3-5 percig a Cancel gombot.
A végén az ATM javasolni fogja, hogy szakítsuk meg a műveletet. Ekkor se vegyük le az ujjunkat a Cancel gombról, hanem ugyanabban az időben nyomjuk meg az OK gombot is, így visszakaphatjuk az elnyelt kártyát.

Néhány jó tanács arra az esetre, ha az ATM elnyelte a bankkártyát

1. Várjunk 10 percet ameddig az ATM visszaállítja magát

Lehetséges, hogy az operációsrendszer visszaállítja magát és kidobja a bankkártyát.

2. Lépjünk kapcsolatba a bankkal vagy az ATM kezelőjével

Hívjuk fel az ügyfélszolgálatot és mondjuk el nekik mi történt, a bank ki fog küldeni egy szolgálatban lévő technikust, aki vissza fogja adni a bankkártyánkat.

3. Azonosítsuk az okot, hogy miért ragadt be a bankkártya

Az ATM akár azért is elnyelheti a kártyát, mert csalók tettek vele valamit, hogy így jussanak hozzá a bankkártyákhoz. Az is megtörténhet, hogy meghibásodott a kártya eltávolító mechanizmusa, néha a bankkártyát csak részlegesen dobja ki és csak a szélei látszanak. Megtörténhet, hogy a bankkártya bent marad az ATM-ben abban az esetben, ha a PIN kódot többször hibásan ütöttük be. Ebben az esetben tényleg a bank ügyfélszolgálatával kell felvennünk a kapcsolatot.

4 Jegyezzük meg a helyet és az időpontot amikor a kártyát elnyelte az ATM

Az a legjobb, ha minél több dolgot meg tudunk jegyezni a történtekről. Mindenképpen készítsünk fotót az ATM-ről és figyeljük és vegyük fel a kapcsolatot a bankkal.

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla! 

(Forrás: ketkes.com)