7 furcsaság, repülőn előforduló dolog, amiről a légiutas-kísérők ritkán beszélnek az utasoknak

Mielőtt rászánod magad, hogy repülőjegyet vásárolj, jobb ha elolvasod a Redditen összegyűlt sztorikat, amiket a légiutas-kísérők osztottak meg repülési tapasztalataikról.

1. Egy légiutas-kísérő jut 40-50 utasra

Nem lehet rájuk haragudni, ha éppen elfelejtették, hogy kértél még egy zacskó mogyorót.

2. Csak másodpercek vannak arra, hogy a saját oxigénmaszkot felvedd

Ha a gépen dekompresszió (légnyomás csökkenés) történne, és az oxigénmaszkot fel kell venni, akkor csak másodpercek vannak a gyors cselekvésre, mert utána az agy nem kap elegendő oxigént. Ezért először mindig a saját maszkot kell felvenni, és utána segíteni a többieknek. Főleg a gyerekeseknél nagy a kísértés, hogy őket lássák el először.

3. Az ülésen lévő tálcák ritkán higiénikusak

Ezeknek a részeknek a takarítására általában már nem marad ideje a legénységnek. Ezért jobb, ha te készülsz fertőtlenítő kendővel vagy kéztörlővel.

4. Csúszik az indulás? A légiutas-kísérő is lehet másnapos

A legtöbb járatkésést az időjárási helyzet okozza. De néha előfordul, hogy a másnaposság. Egy légiutas-kísérő mesélte, hogy szerettek bulizni, és bizony becsúszott, hogy erősen másnaposak voltak, és emiatt késve indultak. Annak ellenére, hogy emiatt kemény pénzbüntetés jár, a szakszervezet szerencsére kiáll mellettük, így nehéz kirúgni őket emiatt.

5. Teljesen mindegy, hogy mikor adod le a csomagodat

Sokan azt hiszik, hogy az utoljára leadott csomag elsőként jön majd ki érkezéskor. Ám ez egy mítosz, mert a bőröndöket egy nagy ládába rakják, és a munkásokon múlik, hogy melyiket pakolják ki éppen a szállítószalagra.

6. Ha kötözködő utas vagy, számíts rá, hogy a légiutas-kísérő “eregetni” fog rád

Bár elsőre hihetetlen, de a légiszemélyzetből többen is megerősítették, hogy ez bevett gyakorlat a fedélzeten. Állítólag a kabinban lévő nyomás miatt sokan “szelesek” lesznek. Így bevett gyakorlattá vált, hogy az irritáló utasok orra alá eresztenek egyet.

7. A fegyelmezetlen utasok megrendszabályozására bármilyen eszköz bevethető

Az agresszív, nehezen kezelhető, részeg, vagy hangoskodó utasokat sokféle eszközzel lehet rávenni a normális viselkedésre. A légiutas-kísérők önvédelmi képzést is kapnak, és más módon is meg tudják rendszabályozni a renitenseket, ha kell akár lekötözéssel.

Add tovább, hadd tudják mások is!

(Forrás: napjainkportal.hu)