Azt hitte, megveszett kutyája, annyira ugatott rá. Később rájött, csak az életét akarta megmenteni:

Soha nem tudhatod, hogy a kedvességed és könyörülteted milyen nyomot hagy másokban és milyen következményeket vonhat maga után. Lauren Gauthier számára élete megmentése volt a viszonzás.

Egész életét bántalmazott és elhagyatott kutyákat megmentésének szentelte, második esélyt adva nekik egy jobb életre.

Amikor Victoria, az egyszemű beagle az útját keresztezte, Lauren azonnal érezte, hogy segítenie kell rajta. Természetesen nem tudta, hogy mire számíthat azután. Attól a pillanattól kezdve, hogy magához fogadta, kettejük között különös kötelék alakult ki.

“Megérzi, amikor zaklatott vagy stresszes vagyok.” – mondja Lauren.

Életmentő kutyus

Nem sok idő telt el, amikor Lauren észrevette, hogy Victoria furán viselkedik a közelében. Lauren orrán volt egy kis piros pötty és Victoria minden egyes alkalommal intenzív ugatásba kezdett, amikor a közelébe került.

Egy idő után Lauren eldöntötte, hogy megvizsgáltatja az ártalmatlannak tűnő foltot. Nem akart hinni a fülének, amikor meghallotta a diagnózist.

A kis piros pötty bazál sejtes karcinóma volt, ami a bőrrák egy fajtája. Victoria jelzésének köszönhetően még időben el tudták távolítani sebészeti úton, anélkül, hogy áttétet képzett volna és komolyabb veszélybe sodorta volna Lauren-t.

“Egyszerűen lenyűgöző, hogy a kutyám ennyire kitartó volt és ugatta a területet, amelyről kiderült, hogy rákos elfajulás.” – jegyezte meg Lauren.

“Bár az arcom megváltozott valamelyest, de ha Victoria nem jelez, akár az életembe is kerülhetett volna az a pötty. Tudtam, hogy a kopók különösen finom a szaglással rendelkeznek, de nem gondoltam volna, hogy egyszer én is hasznát veszem majd ennek.”

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: tudasfaja.com)