A szomszédok egy összefagyott kutyát találnak a hóban. Végül megmutatta, mit takargat:

Ha azt mondjuk, Szibéria, akkor valószínűleg nem kimondottan a napra és a jó időre fogunk gondolni. Vannak természetesen gyönyörű erdők Szibéria területén és rengeteg fajta vadállat él ezen a részen, de vannak olyan területek is ahol a hőmérséklet -40-50 fok között van.

Ebben a hidegben természetesen nem hagyunk kint egy gyereket a hidegben, de pontosan ez volt az, amit az egyik Altai területen élő anyukat tett.

Kint hagyta a -20 fokban a kétéves gyermekét. Szinte nulla volt annak az esélye, hogy a gyerek ezt túléli, de csodával határos módon a gyerek megmenekült, írta a  The Siberian Times.

A család kutyája látta ugyanis, hogy a teraszon hagyott gyerek bajban van és a testével melegítette őt. Sőt, két teljes napon keresztül melegen is tartotta a gyermeket.

A második napon a szomszédok észrevették, hogy a kutya egyfolytában a teraszon ül. Odamentek hozzá és ekkor vették észre a gyermeket.

Persze azonnal segítségére siettek és bevitték őt a kórházba.

Sajnos szegény gyermek a kutya test melege ellenére nagyon alacsony testhőmérséklettel rendelkezett.

A gyermek édesanyja négy nappal azután jött haza, hogy gyermekét megtalálták kint a hidegben, írta a The Siberian Times. Az édesanyát bíróság elé állították, a gyermekét elvették tőle és most börtönbüntetés vár rá.

De nem ez volt az első eset, hogy egy kutya mentette meg egy gyerek életét Szibériában. Három évvel ezelőtt a kis négy éves Karina tűnt el az erdőben és a család kutyája Naida vele volt egész idő alatt és vigyázott rá, írta a Daily Mail.

A kislány akkoriban több, mint 100 ember kereste egyszerre. Az egész környéket átkutatták, de egy teljes hét után sem találták meg a kislányt. Már mindenki azt hitte, hogy a kislány nem élt de aztán az emberek rájöttek, hogy a kutyája valójában a lányhoz akarta őket elvezetni. Ezért követték is a kutyát az erdőbe aki valóban elvezette őket Karinához. Eltűnése után 11 nappal találták meg Karinát az erdőben, 6 km-re otthonától.

Karina fáradt volt és ki volt éhezve, de néhány karcoláson kívül más baja nem esett. Végül is a kutyája volt az, aki megmentette az életét. A falu lakói az incidens után Karinát Mauglinek nevezték el. Később Yakutsk környékén egy szobrot állítottak a kislány emlékére.

Ezek a történetek azt mutatják, milyen hűségesek és megbízhatóak négylábú barátaink.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: csodalatos.co)